Tørblæsning_Sod

Tørisblæsning

Tørisblæsning, også kaldet Dry Ice Blasting, er en afrensningsmetode, der er både effektiv, miljøvenlig og ikke mindst omkostningsbesparende.

Metoden anvender tøris som blæsemiddel og processen er, som navnet siger, en tør renseproces. Den lave temperatur i tørisen gør, at belægningen bliver sprød, danner revner og løsner sig.

Tørisen fordamper øjeblikkeligt, hvilket betyder at belægningen fjernes med eksplosionseffekt. Det betyder, at der ikke opstår problemer med fugt eller samling af blæsemidler.

Både processen og metoden er meget miljøvenlig – der anvendes ikke sundhedsskadelige kemikalier eller opløsningsmidler. Da tørisen fordamper, kan den afrensede belægning støvsuges op og derved undgås problemer med miljøbelastende affald og spildevand. Omkostninger til bortskaffelse af blæsemidler og kemikalier er ikke længere nødvendige.

Tøris som materiale er endvidere lugtfri, giftfri og ikke-brændbar.

Tørisblæsning anvendes til at fjerne belægninger som eksempelvis lak, lim, olie, fedt etc. og er yderst skånsom mod overflader. Teknikken gør det også muligt, at anvende tørisblæsning, hvor andre rensningsmetoder ikke er mulige – eksempelvis el-motorerer, tekniske anlæg og gamle og skrøbelige ornamenter.

Resultatet er imponerende og overfladen efterlades tør og ren.

 

Trasbo Sandblæsning ApS • Værkstedsvej 24D • 4600 Køge • Telefon: 59 17 00 35 • Mail: info@tsand.dk